O vară perfectă: cum mi-am amenajat un colț de grădină pentru întreaga familie


Vara este sezonul meu preferat (cum bănuiesc că este al multora dintre voi), dar mărturisesc că în ultimii ani căldurile tot mai toride nu m-au încântat deloc. Și dacă stai la casă cu o curte și cu verdeață, arșița amiezelor de vară poate fi o provocare.

Însă cum iubesc vara prea mult ca să stau în interior, am căutat soluții care să-mi permită să mă bucur de ea în liniștea și confortul grădinii mele. Un element esențial în amenejarea spațiului nostru a fost gardul care să delimiteze zona de joacă sau relaxare de terenul cultivat și, în egală măsură, de privirile iscoditoare ale trecătorilor. După multe soluții analizate, am decis să ne amenajăm grădina cu ajutorul unui paravan ce imită gardul viu. A fost opțiunea cea mai bună pentru că ne permitea să obținem instantaneu toate atributele pe care ni le doream: intimitate, umbră, protecție față de soare, vânt sau ploaie, durabilitate și o montare rapidă.

Deși puțin dezamăgiți că nu am ales gardul viu din arbuști, copiii au îmbrățișat rapid ideea unui paravan, ba chiar au cerut role suplimentare ca să își construiască un mic labirint în interiorul spațiului de joacă. Le-am explicat cu răbdare avantajele și dezavantajele fiecărui tip de gard și, odată ce au primit confirmarea că vor avea la dispoziție câți metri de paravan doresc ei ca să își realizeze labirintul, am avut „undă verde” pentru achiziție 

După multe căutări nocturne pe internet, m-am oprit la paravanul ce imită gardul viu de la Deco Flora Home & Toy’s și mărturisesc că sunt foarte mulțumită de alegerea făcută. Raportul calitate – preț este excelent, iar de beneficii deja ne bucurăm! 

Haideți să vă spun ce am apreciat cel mai mult la acest produs:

•    A fost foarte ușor de montat. Practic, oricine o poate face, nu ai nevoie de ajutor specializat sau de alte lucrări premergătoare montării (săpat gropi, fundație, stâlpi etc.). Măsori lungimea de care ai nevoie, comanzi rolele online și te apuci de treabă de îndată ce le primești. Bonus: e o activitate super-distractivă de făcut în familie! Noi ne-am implicat copiii în fiecare etapă și a fost fantastic 

•    Plasa de sârmă care susține materialul ce imită verdeața este extrem de rezistentă. Tocmai a trecut cu brio prin câteva furtuni cu vânt puternic și ploaie nervoasă! Materialul paravanului este tratat împotriva razelor UV și are, astfel, rezistență crescută la intemperii (ploaie, vânt, zăpadă sau arșiță). În plus, este ignifug și nu se decolorează în timp. Un detaliu important de siguranță (și estetică): extremitățile benzilor de sârmă care susțin materialul sunt îndoite.

•    Este complet opac, astfel că ne-am asigurat un spațiu generos în care suntem feriți de priviri curioase. Noi am optat pentru înălțimea de 1,5 metri, dar există și variantele de 1,2 metri sau 1 metru. Acum ne gândim să montăm și o mică piscină la adăpostul lui, în care copiii să se bălăcească inclusiv în pielea goală, dacă asta vor  Iar cu ajutorul copacilor din grădină și al umbrei paravanului, am obținut răcoarea necesară pentru a ne petrece afară până și cele mai călduroase zile de vară.

Odată ce am montat paravanul și am finalizat labirintul copiilor, am montat două hamacuri și le-am adus pufi-urile din cameră afară, mi-am dat seama că avem nevoie și de un mobilier de grădină adecvat, care să ne permită inclusiv să luăm masa în colțul nostru special amenajat. 

Deși soțul meu avea în minte o mobilă albă sau tot verde, precum gardul, l-am convins că putem obține efectul vizual cel mai reconfortant dacă alegem un mobilier simplu, de culoare cappucino, care va completa minunat decorul din colțul nostru de relaxare. L-am găsit tot la Deco Flora Home & Toy’s și l-am comandat de îndată, profitând de o super-reducere la acest produs. Am ales varianta cu șase scaune pentru că întotdeauna mai avem cel puțin un musafir la masă (fie bunicii, fie o mătușă, fie prieteni de familie), pe lângă noi patru. Iar dacă suntem și mai mulți, copiii sunt tare fericiți să lase adulții la masă și ei să stea pe iarbă, pe pufi-uri. 

Mi-a plăcut faptul că masa e mare și încap de toate pe ea (așadar, și un prânz sau o cină mai... elaborate), dar mai cu seamă faptul că are sticlă securizată și că materialul plastic din care acest mobilier este realizat este, de asemenea, tratat împotriva razelor UV. De asemenea, este foarte ușor de manevrat, astfel că dacă dorim să mutăm locul de stat la cafea sau la masă, putem face asta oricând. Se întreține ușor, este extrem de practic și în privința culorii am avut dreptate – capuccino face casă foarte bună cu verdele  Dar, dacă aveți alte preferințe de culoare, mobilierul se vinde și pe maro, gri sau alb. 

Astfel, într-un timp foarte scurt am reușit să obținem spațiul de grădină mult visat pentru orele noastre de relaxare, pentru timpul de joacă sau de lectură al copiilor (inclusiv când noi suntem plecați) sau pentru întâlniri cu prietenii. Toate produsele le-am comandat online, montarea a durat foarte puțin (ok, nu și labirintul copiilor, acela a fost muncă de o zi, pentru că l-am făcut și refăcut de cel puțin zece ori, în funcție de cum se... răzgândeau ei ). Acum ne bucurăm de grădina noastră amenajată simplu, frumos și eficient, de intimitate și umbră chiar și în cele mai toride zile de vară. 

CLOUD LABEL

  • magazin de cumparaturi Romania Snagov Plaza
  • covor
  • covoare
  • covor merinos
  • covor yunsar
  • dormitor
  • paturi yatas
  • covoare traditionale moderne abstracte ieftine
  • covor baie
  • pat ortopedic