Covorul magic din fiecare casă


Printre obiectele mele favorite din casa noastră se numără covoarele. Mărturisesc că sunt un om practic, care vrea să aibă cât mai puțin de curățat, ca să îmi dedic timpul liber activităților cu familia. Așa că mereu mi-am dorit covoare moderne, ușor de întreținut, dar în egală măsură am visat să am modele cât mai variate și deosebite. 

Îmi place foarte mult felul în care un covor potrivit schimbă cu totul o cameră – o colorează, o umple, o transformă într-o lume magică! De asta am căutat dintotdeauna covoare care să întrunească mai multe calități: întreținere simplă, manevrare ușoară, dimensiuni potrivite, material de calitate și modele pline de fantezie. Iubesc pictura abstractă, așa că de mic copil am visat să am un covor abstract în camera mea. L-am găsit în „Universul covoarelor” de la Deco Flora & Home

Aș fi stat aici toată ziua să mă bucur de bogăția de culori și modele, dacă aș fi putut... Imaginați-vă cum e să hoinăriți printre peste o mie de covoare care de care mai frumoase și mai deosebite! Sincer, m-am simțit ca într-o poveste, mai lipsea Aladdin să mă invite la o plimbare printre nori pe covorul lui magic. 

Dar fiecare dintre covoarele acestui univers are o magie a lui, aparte. Oricare dintre cele trei mărci expuse aici – Yunser, Saray Hali și Merinos – v-ar atrage atenția și ar completa universul casei voastre, indiferent că vă doriți covoare pentru copii, pentru case spațioase, pentru apartamente noi sau refăcute în stil contemporan ori pentru camere-studio gândite pentru o persoană sau un cuplu modern.

În cele din urmă, pentru camera copiilor am ales un Merinos de poveste. Cu ajutorul lor, firește, după îndelungi analize și dezbateri pe fiecare model! Iar pentru living-ul nostru, pentru dormitoare, birou și camera de oaspeți, m-am oprit la covoarele Saray Hali. Am ales câte un model diferit pentru fiecare încăpere ce avea nevoie de un „look” nou și am apreciat faptul că am avut de unde alege, atât la capitolul culori, cât și la capitolul imprimeu. 

Ce m-a convins să aleg Saray pentru casa noastră:

 • Diversitatea materialelor. Aceste covoare au o compoziție diferită de la un model la altul. Astfel, găsim fibre de bambus, de lână sau de bumbac alături de cele sintetice, în funcție de modelul ales. 
 • Varietatea dimensiunilor. Saray poate îmbrăca orice cameră: dimensiunile covoarelor acestei mărci pornesc de la 80x150 centimetri și ajung la 200x300 centimetri. Astfel, fie că vă doriți un covor mai mic, decorativ, în centrul camerei sau unul mai mare, care să acopere o suprafață mai generoasă din încăpere, aveți de unde alege. 
 • Estetica ingenioasă. Imprimeurile abordate de creatorii acestor covoare sunt ideale pentru conceptul de casă modernă, bazată pe minimalism funcțional, dar cu efect estetic maxim. Covoarele Saray nu agresează privirea, ci o mângâie și induc, astfel, o stare de calm, relaxare și bună-dispoziție. 
 • Întreținerea ușoară. După cum vă mărturiseam de la început, sunt o fire practică și aparțin unei generații care pune mult mai mult preț pe timpul său, așa că, atunci când vine vorba de curățenie, vreau să fie rapidă și facilă. Nu investesc în mobilier greu sau accesorii a căror curățare necesită vreme îndelungată și operațiuni complexe. Prefer să fac lucruri mult mai constructive (sau distractive) cu timpul meu și al familiei mele. Astfel că, în această notă, covoarele Saray au avut o mare bulină albă din partea mea, pentru că sunt foarte ușor de întreținut și curățat. 
 • Manevrarea rapidă și simplă. Am rămas, din copilărie, cu imaginea covoarelor grele, uriașe, pe care abia le rulam ca să le scoatem afară, la bătut. Erau dificil de manevrat, dificil de întreținut și foarte greu de pus înapoi exact cum fuseseră înainte. Mi-am promis că niciodată nu voi cumpăra covoare care să îmi dea atâta bătaie de cap! Faptul că modelele Saray Hali sunt ușoare și simplu de manevrat, indiferent că vreau să le scot pentru a le curăța ori pentru a le muta, a fost o altă bulină albă din partea mea pentru alegerea acestei mărci. 


Astfel, am ajuns, în cele din urmă, să pășesc pe picturi abstracte în dormitor, în birou și în living – picturi care întrunesc și toate celelalte cerințe de pe lista mea pentru covorul perfect. Toată familia s-a declarat mulțumită de investiție, dar, la cum suntem noi, mă aștept ca în scurt timp să vrem o schimbare de aspect și de atmosferă, așa că ne vom întoarce în „Universul covoarelor” de la Deco Flora & Home cât de curând. Va fi o altă  plimbare fermecată prin magia covoarelor potrivite poveștilor moderne ale caselor noastre! 
 

CLOUD LABEL

 • magazin de cumparaturi Romania Snagov Plaza
 • covor
 • covoare
 • covor merinos
 • covor yunsar
 • dormitor
 • paturi yatas
 • covoare traditionale moderne abstracte ieftine
 • covor baie
 • pat ortopedic